Lånegivare

Ferratum

Ferratum är en långivare som hjälper dig att hitta finansieringslösningar för akuta behov. Här kan du låna mellan 1000-45 000 kronor med en återbetalningstid på maximalt 5 år och det finns även möjlighet till utbetalning under kvällar och helger.

Vad är Ferratum?

Är det ett litet och snabbt lån som du är intresserad av är Ferratum antagligen den bästa långivaren du kan använda dig av. Här hittar du lån till lägre belopp och med en kort återbetalningstid, vilket gör att du får pengarna på ditt konto inom loppet av 10 minuter. Långivaren erbjuder konsumtionslån i form av SMSlån och snabblån och har öppet dygnet runt. Det innebär att du även kan ansöka under helger och kvällar och få dina pengar utbetalda lika snabbt. Företaget grundades år 2005 och erbjuder idag snabba och enkla lån i cirka 25 olika länder.

Fördelar

Fördelarna med att använda sig av Ferratum är helt klart många. Här kan du ansöka om ett lägre belopp (maximalt 45 000 kronor) och få pengarna på bara 10 minuter. Långivaren har anpassat sina villkor så att alla människor, oavsett ekonomisk situation, har möjlighet att få ett lån beviljat. Här kan du t.ex. ansöka utan UC och använda dig av Creditsafe istället, men du kan också få lån trots tidigare betalningsanmärkningar.

Nackdelar

Att det finns många fördelar med Ferratum är det inget snack om, men då Ferratum erbjuder högkostnadskrediter finns också nackdelar. En av de största nackdelarna är att de inte sätter räntan individuellt, utan denne ligger alltid på 39 %, vilket är väldigt högt. Är det billiga lån du är ute efter är Ferratum antagligen inte rätt val för dig, eftersom det kan bli mycket dyrt i det långa loppet.

Så ansöker du om ett lån hos Ferratum

För att ansöka om ett lån via Ferratum behöver du ta dig igenom fyra enkla steg som bara tar några enstaka minuter att slutföra.

  • Gå till hemsidan och ange hur mycket du vill låna
  • Fyll i uppgifter om dig själv
  • Godkänn din ansökan och använda BankID för signering
  • Svar och utbetalning inom 10 minuter